Aardappeldemodag impressie

Woensdag 21 augustus heeft de aardappeldemodag plaatsgevonden op de proefboerderij in Westmaas. Geïnteresseerden konden op deze dag een ronde maken langs verschillende proefvelden, stands en kennisbijeenkomsten bijwonen.

CZAV en Nedato stand

Ook CZAV had samen met Nedato een stand ingericht om de bezoekers te woord te kunnen staan. De dag begon om 10:00 en kwam langzaam op gang, met als hoogtepunt de drukte in de middag bij de stand. De voorbijgangers konden een quiz doen en raden welke aardappelrassen er gepresenteerd werden op de stand. Daarnaast werden er veel tassen met giveaways, als een broodtrommel, aardappelschilmes, beker en zak chips uitgedeeld.

Project harvest pride

In de afgelopen maanden is Nedato, door vraag vanuit Mcdonald's, samen met Cropsolutions een project gestart genaamd “Harvest Pride”. Het doel van dit project is om een duurzamere aardappel te telen met een beloning voor de teler. Dit onderwerp werd gedurende de aardappeldemodag ook aangehaald bij de gezamenlijke stand.

Demonstraties van mechanisatiebedrijven

Naast de stands van de adviserende en verwerkende industrie waren ook de mechanisatiebedrijven met grote stands aanwezig. Machines om land te bereiden, planten, bemesten en oogsten werden gepresenteerd. Daarnaast waren er ook meerdere stands waar het mechanisch bewaren van aardappelen gedemonstreerd werd.

Kortom, een goed bezochte dag waarin veel kennis is uitgewisseld en nieuwe ontwikkelingen in de markt tentoon werden gesteld.