Een terugblik op de landelijke uiendag

Op donderdag 28 augustus vond weer een geslaagde editie van de landelijke uiendag plaats op proefboerderij Rusthoeve te Colijnsplaat. Tijdens dit evenement waren we als CZAV zowel op de standhouders markt, als in de proefvelden aanwezig.

Irrigatie en fertigatie

In het proefveld lichtten we irrigatie en fertigatie in de uienteelt toe zowel met zoet als brak water. Hier kwam mooi naar voren dat we ook met ‘gewone’ en goedkope meststoffen zoals urean hele goede resultaten kunnen halen waarbij hogere opbrengsten binnen de maatsorting gehaald worden. Goed dus voor het rendement van de uienteelt.

Nieuwe inzichten bij de stand

In de stand verspreid over de dag veel klanten en overige bezoekers uit binnen en buitenland gesproken om op deze manier veel (teelt) kennis uit te wisselen. Deze kennis kunnen wij als CZAV vervolgens weer gebruiken om in het vervolg nóg betere adviezen te kunnen geven.

 

We bedanken graag de organisatie van de Uiendag voor weer een geslaagde editie. Ook bedanken we alle deelnemers voor de samenwerking en goede gesprekken. Graag tot volgend jaar!