STORL lanceert pilot voor duurzame inzameling en recycling van driptape

Efficiënte oplossing voor het inzamelen en recyclen van gebruikte driptape in de landbouw

STORL, in samenwerking met de Renewit Group, introduceert een innovatieve pilot voor de inzameling en recycling van driptape in Nederland. De driptape is na één teeltseizoen niet meer bruikbaar. Door vervuiling met gronddeeltjes brengt de afvoer hoge kosten met zich mee voor telers. Deze pilot biedt een duurzame oplossing die zowel het milieu als de landbouwsector ten goede komt.

Samenwerking met de grootste driptape-leveranciers

De vijf grootste leveranciers en importeurs van driptape in Nederland – Orbia/Netafim, VGB Watertechniek, Jean Heijbroek, Broere irrigatie en Stadex – ondersteunen de pilot volledig. Door de inzameling via één centraal en onafhankelijk loket bij STORL te organiseren, kunnen telers hun gebruikte driptape efficiënt en gemakkelijk inleveren voor recycling.

STORL als centraal aanmeldloket

STORL, bekend van de inzameling van verpakkingen van gewasverzorgingsproducten, neemt de leiding in deze pilot als centraal aanmeldloket. Telers kunnen via hun Mijn STORL-account eenvoudig aangeven hoeveel driptape ze willen afvoeren. De Renewit Group in Lelystad verzorgt de logistiek en verwerking.

Voordelen voor telers en milieu

Deze pilot biedt telers een kostenefficiënte manier om hun driptape af te voeren. Dit verlaagt niet alleen de afvoerkosten, maar draagt ook bij aan een duurzamer en milieuvriendelijker verwerkingsproces. Door het materiaal te shredderen en te wassen, kan het worden hergebruikt als grondstof, wat bijdraagt aan een circulaire economie.

Aanmelden en contactinformatie

Telers kunnen hun gebruikte driptape aanmelden via www.storl.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

STORL:               Wim in 't Veld:  06 5354 2400 / veld@storl.nl 

Renewit Groep:   Edward Nijk:    06 5393 5054