Update rondom de levering van winter zaaigranen

De uitzaai van winterzaaigranen is met name in de eerste dagen van oktober heel voortvarend van start gegaan onder goede zaaiomstandigheden. De weervoorspellingen voor de tweede week van oktober waren ronduit ongunstig en de ervaringen van verleden jaar nog vers in het geheugen, dit zorgde voor extra motivatie, en druk, om te zaaien.

De vroege bestellingen, waarvan een deel al was uitgeleverd, werden aangevuld door extra veel bestellingen en afroepen voor directe leveringen. Dit leidde er onherroepelijk toe dat onze productie- en transportcapaciteit werd overvraagd en we onze wenselijk service in meerdere gevallen niet konden waarmaken. Ook de voorraad die we hadden gereed staan bleek niet toereikend.

Onze medewerkers spannen zich deze weken extra in om zoveel als mogelijk gereed te maken en uit te leveren. We bedanken onze collega’s hier nadrukkelijk voor.

Excuus aan de telers die hun zaaiplannen, ondanks het vroege tijdstip, hebben moeten bijstellen. Dank aan de telers die andere rassen en verpakkingen accepteren of op andere wijze begrip en geduld opbrengen.