Van jouw bodem topsport maken

De bodem is het belangrijkste productiemiddel van een boerenbedrijf. Een gezonde en weerbare bodem is van groot belang voor een geslaagde teelt. We kunnen de bodem indelen aan de hand van drie eigenschappen: fysisch, chemisch en biologisch. Deze eigenschappen bepalen de kwaliteit van de bodem.

Bodemkwaliteit sturen

Daarentegen kunnen we ook sturing geven aan de bodemkwaliteit. Zo kan de INTERRA®Scan een groot deel van deze eigenschappen gedetailleerd in kaart brengen. Aan de hand van de textuur en de nutriëntenvoorraad kan de bodem in balans worden gebracht. Wanneer het doel is om het organische stofgehalte binnen het perceel bij elkaar te brengen, kunnen we een taakkaart maken om plaatsspecifiek compost te strooien. Of wanneer er voldoende nutriënten beschikbaar zijn, kunnen we ook efficiënter omgaan met meststoffen.

Variabel toepassen

Zodoende hebben we al veel ervaring met het variabel bekalken op basis van pH en organische stof op zandgronden. Binnen een perceel kunnen grote verschillen zijn. Door op de plekken met een lage pH meer te bekalken dan op de plekken met een hoge pH, trekken we de pH van het perceel gelijk tot een optimaal bouwplanniveau. Daarmee voorkomen we opbrengstderving van pH-gevoelige gewassen zoals suikerbieten.

Voordelen van de INTERRA®Scan

Leer jouw perceel beter kennen en verbeter de bodemgezondheid met de INTERRA®Scan. Hiermee creëer jij het optimale startpunt voor de teelt. Benieuwd naar de voordelen?

  • Onbeperkt taakkaarten maken
  • Samen met jouw adviseur toegang tot het Syngenta-platform voor het maken van taakkaarten
  • Tot 27 datalagen beschikbaar met een zeer hoge resolutie
  • Gedetailleerde kartering met meer dan 800 datapunten per perceel
  • Minimale verstoring van de bodemstructuur door het scannen met een 4WD auto

Meer weten? Neem contact op met een van onze adviseurs.

Van jouw bodem topsport maken