Van zaaien tot broden. Een duidelijk inzicht in de keten.

Vaak worden er in het proces van telen logische keuzes gemaakt. We zien dat er ook steeds meer de keuze wordt gemaakt voor Nedertarwe, een duurzaam product wat CZAV samen met Koopmans in de markt heeft gezet. Samen zetten we ons in voor lekker, gezond & duurzaam eten. Wij kunnen namelijk écht het verschil maken met brood, gebakken van onze duurzaam geteelde Nederlandse tarwe. Maar wat is het verhaal echter deze keuzes en wie zijn die mensen die tijd en energie stoppen in dit verantwoorde product en hoe werkt dit in de keten? 

In een drieluik leggen zowel boeren als bakkers uit waarom dat zij gericht voor Nedertarwe kiezen. In deel 1 leggen de boerinnen Carolien en Leontien de Snayer uit wat zij hier belangrijk in vinden. Ook bakker Jack de wit legt naar aanleiding van 5 heldere vragen uit waar zijn keuze op is gebaseerd. Daarnaast geven alle partijen aan wat het voor hen voor gevolgen heeft en waar ze over 5 jaar met deze manier van werken hopen te staan. Een duurzame toekomst is voor zowel de boeren als de bakkers een belangrijk gegeven. 

Klik hier voor de video: https://youtu.be/1ncPx1g6h3A