Nieuws

Een terugblik op de landelijke uiendag

Op donderdag 28 augustus vond weer een geslaagde editie van de landelijke uiendag plaats op proefboerderij Rusthoeve te Colijnsplaat. Tijdens dit evenement waren we als CZAV zowel op de standhouders markt, als in de proefvelden aanwezig.

De rassencijfers voor de wintertarwe zijn bekend!

De graanoogst van 2024 zit er net op en de voorbereidingen voor seizoen 2025 zijn alweer volop bezig. Voor het beste advies en rendement van de teler legt CZAV jaarlijks verschillende rassenproefvelden aan. De uitkomsten zijn inmiddels bekend en kunt u vinden in de bijgaande rassenfolders.

Uitdagingen en preventie in de aardappelteelt: omgaan met rot en oogstproblemen

Dit seizoen heeft de aardappelteelt te maken gehad met moeilijke omstandigheden, zoals natte grond en een verhoogde kans op infecties zoals phytophthora. Zorgvuldige monitoring en ontsmetting van machines zijn essentieel om rot en kwaliteitsverlies tijdens de oogst te voorkomen.

Aardappeldemodag impressie

Woensdag 21 augustus heeft de aardappeldemodag plaatsgevonden op de proefboerderij in Westmaas. Geïnteresseerden konden op deze dag een ronde maken langs verschillende proefvelden, stands en kennisbijeenkomsten bijwonen.

Uitnodiging ruwvoerbijeenkomsten 17 & 18 September

Je bent van harte uitgenodigd op één van onze ruwvoerbijeenkomsten.

Fruitpluk en spruitenoogst

Een kort inzicht in de fruitplak en spruitenoogst.

Landelijke uiendag 29 augustus

Op donderdag 29 augustus vindt de nieuwe editie van de nationale uiendag plaats. Dit evenement wordt weer georganiseerd op de proefboerderij Rusthoeve in Colijnsplaat.

Aftermovie tarweoogst 2024

Graag delen we de aftermovie van de tarweoogst voor dit seizoen. Bedankt aan alle medewerkers en leveranciers voor de inzet!

Abiotische stress: wat is het en hoe bestrijd je het?

Abiotische stress is het gevolg van aanhoudende droogte en hitte. Gelukkig is dit wel te bestrijden met zowel water als biostimulanten.

Verlenging van de uitrijdperiode van mest

De uitrijdperiode voor mest wordt met 2 weken verlengd als gevolg van de uitzonderlijke natte weersomstandigheden.

13Last

Content